Då var HÖSTEN här igen
Så vart det höst igen :/ vist är det mysigt med höst och alla färger kommer lyser på träden :) ,vist gillar jag hösten att man kan sätta sig i soffan och mysa ner sig när det regnar och blåser utan för dörren fösterna . Om man bor i hus kan man ju nästan alltid tända en brasa i kaminen höra , hur det spraka har sig och man kan täna ljus allt från värme ljus till höga ljus på bordet ;) . Bara gå runt och mysa i ett par ragg sockor eller tofflor och mjukis byxor och mjuk sköntröja hemma ;) , idag blir det plocka fixa lite här hemma slänga i hopp en morots kaka tror jag på mitt vis :P . sen hitta på något till middag vi är då ca 5 personer det jag har hemma är en abugin en shvors purjolök smör ägg potatis , tror jag får bege mig till ica köpa lite kött eller fisk :) . Så det kan bli någon middag här hemma !!!
InkoktLax med dill majonäs :)
Kall inkokt lax - en svensk klassiker som alltid är uppskattad. Här i lite mindre portionsbitar för att passa som plockmat eller på ett buffébord.
ca 45min
port.
Ingredienser
500 gram |
0,5 dl |
0,5 dl |
3 dl |
1 msk |
1 st |
1 st |
10 st |
1 st |
5 st |
Tillagning
En klassiker som platsar på varje buffébord, så varför inte bjuda på inkokt lax till midsommar. Tillsammans med pressgurka och dillmajonnäs kan det bli helgens höjdare. Laxen går att förbereda en till två dagar i förväg. Den blir bara godare av att stå och dra i lagen.
Gör så här:
1. Putsa laxfilén, d v s skär bort alla hinnor, plocka ut ryggbenen med en pincett eller tång och skär loss skinnet. Skär små portionsbitar av jämn storlek cirka tre gånger tre centimeter.
2. Blanda alla övriga ingredienser i en stor kastrull. Koka upp alltsammans och låt lagen sjuda ett par minuter.
Lägg i laxbitarna och låt dem koka cirka en till två minuter. Det är viktigt att lagen täcker fisken ordentligt. 3. Tag kastrullen från värmen och låt laxen svalna i lagen. Servera laxen kall med dillmajonäs och pressgurka.
Dillmajonäs gör du enkelt själv genom att blanda i rikligt med hackad dill i 1 dl majonäs och smaksätta med några droppar citron. Detta blir dagens middag för oss här hemma nu väntar jag bara på kakan ska bli klar
Gör så här:
1. Putsa laxfilén, d v s skär bort alla hinnor, plocka ut ryggbenen med en pincett eller tång och skär loss skinnet. Skär små portionsbitar av jämn storlek cirka tre gånger tre centimeter.
2. Blanda alla övriga ingredienser i en stor kastrull. Koka upp alltsammans och låt lagen sjuda ett par minuter.
Lägg i laxbitarna och låt dem koka cirka en till två minuter. Det är viktigt att lagen täcker fisken ordentligt. 3. Tag kastrullen från värmen och låt laxen svalna i lagen. Servera laxen kall med dillmajonäs och pressgurka.
Dillmajonäs gör du enkelt själv genom att blanda i rikligt med hackad dill i 1 dl majonäs och smaksätta med några droppar citron. Detta blir dagens middag för oss här hemma nu väntar jag bara på kakan ska bli klar
sen göra lite lunch här sen åka handla lite lax till middag . Hoppas ni alla får en bra Måndag
tjingeling från mig ;)