1 Advent

Idag  var  vi alla  på en  promenad  till rågsved  hämta ett paket  som  kom  till mig ,  med en  jacka till lill tösen så är alla  jul klappar  nästan klar till alla  när kära  och lite  egen gjorda jul klappar  ;) . jag gillar  jul pyssla  mysa med alla  nära  kära  runt oss  , i jul blir det åka upp till Dalarna  fira  jul  men ska åka  ut till mamma pappa  ochså hälsa på  något  med  . Kan någon komma  med något  bra jul klapps  tips , vad jag kan ge min sambo i jul klapp eller  vad  barnen kan ge sin pappa  i jul kalpp ??  Nu har  granarna  satt  upp  jul belysningen  och alla jul stjärnor  :) , det  är  mysigt  tyker jag  så  får jag lov säga  Grattis till min vän Jenny & Matte . Efter som dom fick sin 4 bebis  en  lilten tjej till  ;)  dom har två tjejer  och en kille  sen tidigare  ,  i morgon blir det  ringa telefonsamtal   till sjukan och ringa fel anmäla våran spis som har  pajat  :(  men  hoppas dom fixar detta  :) 
nu blir det  kolla  mail och lite sånt  god kväll på er  
 
 
kram 
 

KALAS HELA DAGEN !!!

Godkväll !! idag  har våran 6 åring haft  kompisar  här hela  dagen  hon fick  sin  tårta från frost  med  bild på , systrana  Anna/ Elsa  ;)   han  inte  ta foto av tårtan  ;) . Innan dom åt av den  :P  men men  det gör inget  ska se om det går  se  bild  på näet  hur den såg ut  , så idag  har hon haft  sin bästa kompis Amanda och Rebecka  och deras mamma Johanna . Här på fika  och massa  bus  och sen kom Linda Joaquim , hälsa på  och gratta och fika  med oss  . Så kom gudfar Joakim  och hans lilla kille Isac på  middag  som vart , ungsbakad lax med  smör  och vitt vin in vikt i folie  på 200 garder  i ca 30 min  till det  pressad potatis . Och rom och räck sås  till  detta  :)  gott  som tusan vart  det , inna  maten  satt  jag och pyssla  med   dom stora  barnen  medans  lilla tösen sov .  Någon time inna maten sen vart det full fart på alla  tre  efter  maten :P , nu sover  båda  gott  för kväll  :)  hoppas jag ;)??   Klockan  är ju som sakt  22:31  hi hi hi  sambon ligger i soffan  kollar på tv .  Jag sitter  surfar runt på nätet  ska  ta något och äta  sen  gå och  knyta mig  för kvällen , för det  är  ju  1 advent i morgon ;)  vart  tog novembe månad vägen  ?? undrar  jag    så blir  att  fixa advents  ljusen  innan  man somnar  fö natten :) . Imorgon blir det  slapa södagar   efter helgens  fest  ocg stök  ;)  så vill  jag att ni läser detta  in lägg ,  som kommer  läggasin här på minn blogg   för hjälpa  en tjejkompis till mig .   

Jag vill att så många som möjligt delar detta, så det kanske finns nån hjälp jag kan få!

För ungefär 3 år sen så lämnade jag mitt ex, min ex man, som jag hade levt med i ungefär 7års tid. Under dom 7 åren så blev jag utsatt både för fysisk och psykisk misshandel, våldtäkt och en massa hot.
Jag genomgick en väldigt jobbig fas, fick bullimi , blev tablettmissbrukare och levde ständigt med en väldigt jobbig ångest

Jag var så pass hjärntvättad att jag till slut inte hade några vänner kvar, mitt ex intalade mig nästan varje dag hur värdelös jag var, att jag bara hade han, och att han var den enda som älskade mig.
Jag missade så mycket pga honom, jag hoppade av skolan för att jag till slut inte kunde ta mig dit för jag hade sån ångest av att äns sätta mig på bussen. Jag kunde inte jobba, för varje jobb jag lyckades få så blev han arg för han såg hur bra jag mådde, så han började hota mig att han skulle komma till jobbet och ställa till problem, hans ord : Kommer göra det kaos.
Så det blev att jag slutade gå till mina jobb, fick till slut hjälp av soc så jag hade pengar till hyran och mat, för mat vägrade han ge mig.
Han jobbade nästan varje dag från 9-21, han var hemma ungefär vid 22. Då fick jag min mat, som han hade med sig från resturangen, hade jag varit snäll dagen innan så kunde han ha lämnat 100 kr till mig så jag kunde köpa nåt att äta på dagen, dagen efter.
Soc visste inte från början vad jag gick igenom, men sen berättade jag. Dom gjorde ett försök till att hjälpa mig, dom ringde polisen, polisen kom hem till oss men då var inte mitt ex hemma, så polisen gjorde inget sen kom dom inte mer.

Mina vänner har ringt polisen ett antal gånger för det har blivit en massa bråk, men det hände inte så mycket, men det var väl för att jag ändrade min historia varje gång. Jag var alltid ärlig i början och berättade allt, sen ångrade jag mig och sa en annan historia. Men jag var rädd, rädd för att vara utan han, han var som sagt allt jag hade. 
Han fick 3 månaders fängelse en gång, pga att dom hade ett vittne som hade sett en hel del, och då spelade det inte så stor roll vad jag sa.
Jag var 15, två veckor kvar tills jag skulle bli 16, när jag träffade honom för första gången. Jag hade varit 18 i ungefär en månad innan vi gifte oss.
Det var när vi gifte oss våldtäkerna började bli mer allvarliga. Då började han hota med att han skulle döda min katt om jag inte hade sex med honom. Han välte sängen med mig i bara för jag sa nej till sex. Han kunde säga att jag skulle få en cola, godis eller en god mat om jag hade sex med honom, eller han han kunde ladda på min mobil. Han fick alltså mig att känna mig som en hora. 
Jag gjorde 3 aborter med honom, och fick ungefär 5-6 missfall som säker var pga all fysisk och psykisk misshandel.
Sista gången jag blev gravid, vilket jag fick veta att jag var på min 20årsdag, så bestämde vi oss för att behålla det. Men just vid det tillfället så var allt som jobbigast, han bråkade varje dag, varje natt om sex. Jag sa nej nej nej nej, men det funkade inte, jag lessnade och hade sex med han iallfall, dagen efter hade jag sån smärta att det blev akut in till gyn i danderyd, där sa dom att fostret hade hade hamnat på fel sida, och dom trodde det var pga stress .så det bästa för mig vore abort. Så det blev abort.

Jag ville verkligen lämna honom, och jag försökte så många gånger. Packade min väska, tog bussen och åkte till mamma, men efter bara några timmar så ångrade jag mig, jag började tycka synd om honom och sa till mig själv att han har det jobbigt han med.
Vi bodde i hallsta i ungefär 4 år, sen fick jag äntligen en lägenhet i Rimbo, självklart så flyttade han med. Men mitt måeende blev så mycket bättre, hade mina vänner tillbaka, min familj, jag blev starkare och starkare. Han såg det, bestämde sig för att göra allt ännu värre.
Sen kom dagen, dagen som förändrade allt. 
Vi hade då bott i rimbo i ungefär 3års tid, jag hade börjat plugga på distans och hade börjat jobba. Han klarade inte av att se mig glad, så han hade gett sig fan på att förstöra.
Hela dagen och hela kvällen bråkade han om att vi skulle ha sex, han psykade mig tills jag låg på golvet och bara grät, men han fortsätte. Hela dagen efter var han igång igen, men då fick jag nog och skrek NEJ jag vill inte ha sex med dig, han går ut från sovrummet och jag hör en smäll, jag går efter och ser då att han krossat min dataskärm med en jävla cola flaska. Han hade då alltså förstört allt för mig, alla mina prov, allt som hade med skolan var i den datorn. Jag fick nån konstig styrka i mig, att jag skrek och skrek att han skulle gå ut från lägenheten. Efter många om och men så gick han.
Där tog det stopp för mig, jag var fast besluten om att jag skulle bort från honom. Jag ringde soc nån vecka efter där dom fixade en tid till mig hoss säkerhetspogrammet, jag behövde bara gå och prata en gång, sen bestämde jag mig för att anmäla honom. Jag var hos min syster och ringde polisen, dom var så skärrade att dom skickade hem en polispatrull till min syster så jag skulle slippa gå ut och riskera att träffa på mitt ex.
Jag berättade allt, verkligen allt. Jag grät och grät, visade alla mina dagböcker, där jag hade skrivit ner allt, datum och tid. Berättade om alla vittnen som kunde intyga att detta verkligen har hänt. 
Nån vecka efter det så får jag veta att polisen har tagit honom, men att han har blivit satt hos migrationsverkets förvar, och att han troligtvis kommer bli utvisad.
Men hur skulle det hjälpa mig, hur kommer jag få mitt avslut tänkte jag? 
Nån vecka efter det så skulle jag komma in på förhör hos polisen, kommer dit och ser att det är kaso, polisen springer överallt, min advokat kommer och tar in mig på ett rum. Vi sitter där och pratar och får då reda på att mitt ex precis hade rymt. Han hade då alltså varit på sjukhuset för att kolla upp nåt, och hade med sig nån vakt från migrationsverket, men han rymde..

Skräcken som uppstår i mig går inte äns att förklara.. Jag började må illa och skaka.
Jag fick flytta hem till mamma, och vara instängd där i ungefär 3 månader innan jag äns vågade gå hem. 
I ungefär 3-4 månade var han efterlyst, men under dessa månader så ringde han mig hela tiden och hotade mig, sa saker som : Jag ska elda upp din lägenhet med dig i. Jag spelade in allt och gav till polisen. Men endå så hände det ingenting. 
Jag flyttade hem igen, och han fortsätta att höra av sig, han kunde dyka upp titt som tätt för och kolla om jag var hemma. Kunde skriva sms där det stog : Jag ser att din lampa är tänd.
Jag var så rädd, kändes som att allt hade blivit så mycket värre. Men till slut så hittade dom honom, tack vare mig, han satt sig på samma buss, jag hoppade av och ringde polisen och berätta vart han var. Dom tog han, MEN dom satt han hos migrationsverket igen.
Till slut så utvisade dom honom, och jag fick inte äns en chans till en rättegång. 
Och det sjukaste är att han har ringt mig varje dag sen han blev utvisad, jag tror jag har anmält honom 20-30 gånger på dessa två år han har varit utvisad, men får bara tillbaka att det har lagts ner för det går inte att bevisa.
Och nu är han tillbaka, och han får tydligen vara här, eftersom han ALDRIG blev dömd för nåt han har gjort mot mig. Så då förstår inte jag hur åklagaren kan säga att dom ska utvisa honom för det blir lättare för mig, han är ju för fan tillbaka nu, och han får vara här, hur kan det vara bättre för mig? Jag fick som sagt inte äns en rättegång, jag fick ingen rättvis chans.
Så nu medans han har varit här så har jag haft kontakt med honom, för att på så vis känna mig trygg, veta vad han gör och vart han är, träffade en läkaren pga att jag mådde så dåligt av att han var här, men den läkaren satt och skratta, tyckte jag var barnsligt som inte går vidare och släpper detta. Det krossade mig, det fick mig att sätta mig på bussen och åka till danderyd, träffa min ex man som jag inte hade träffat på snart 3 år, jag satt mig i en väldigt farlig situation, som tur var så gick det bra, men hur kan en läkare äns sitta och säga så? Hur kan en läkare krossa en patient på det sättet.. Han fick mig att känna mig så dum, att allt det jag har gått igenom inte har hänt.
Han har också hört av sig till min nuvarande pojkvän och sagt att han inte kommer låta mig vara. Det finns så mycket bevis, men endå ingen hjälp.

Jag känner mig nåt enormt sviken av det svenska rättsystemet. Jag har verkligen inte fått nån hjälp överhuvudtaget. Jag har inte äns fått nåt avslut. Jag går runt och mår dåligt varje dag, ångesten är tillbaka, och han får leva precis som han vill. Hur kan det vara rättvist? Jag var för fan 16 år första gången han våldtog mig, och endå får jag ingen hjälp? Hur ska jag nånsin kunna gå vidare när han får göra precis som han vill... Jag vet längre inte vad jag ska göra, och jag vill verkligen inte att nån annan ska behöva gå igenom detta. Jag känner att jag vill dela min historia för och se om någon annan sitter i min situation som kanske på nåt sätt har lyckats få någon hjälp? För det börjar kännas som om han inte har gjort något fel, att det är mitt fel att han gjorde som han gjorde..    hoppas ni läser detta  delar  jätte  mycket detta  in lägg  så fler kan  svara   hon skulle  villa  att  fler  berättar om hur dom har  lyckats  :)  ha  en trevlig  lördag  ;)  

 

kram 

ONSDAG 26/11-2014

TJENIXEN på er  här i dag har de  vart  kallt  dimigt  det  var -2  , grader ut idag när jag skulle lämna  barnen på skolan och dagis  :P  så  vart skriso bana  på väg till  dagis läning  och skol läning . Men stora tjejen  drutta på ruppan idag när  vi skulle  gå  över  gatan !! , lagom kul för  henne  men inge  störe  fara hon har inte  klaga över att  hon har ont  eller  så  vilket är bra  . Lilla  tjejen  hade  fått  gå över till ekorren äta lunch på dagis  dom har ju lite roliga namn  på ålders grupperna  björnen ekorren räven  och igelkotten :) , och hon går på björnen sambon  har råka  äta  dålig lunch  idag   så han har mått  pyton här på kvällen  :(  tråkigt  för han tycker jag  . Sen har  jag  kollat på tv då det är  bondesöker fru  :)  brukar  vara kul  se  vilka dom väljer , nu till nästa  gång   blir det  ju  för dom välja  den dom vill ta med på resa   se vad det leder till  :) . Ska  bli kul och se  vilka dom väljer   men jag tror  att  boden Jonatan kommer  välja  sara   för dom värkar  funka  bra till  samans , imorgon är det  en stor dag för  då blir  våran stora pinsessa  hela 6  år   :) . Hurra  hurra  för henne  jag mins den dagen så väl   jag hade  vart ute  hos min farmor  på dan  hjälp henne  med lite  saker  ,  så skulle jag sova  kvar hos henne  men det  vart  andra saker  då sambon fick komma  hämta  upp mig hos min farmor . Han kom ditt  vid  21:30  för plocka upp  mig  för åka hem till han igen  :)  , då var kl 22:30 ca  vi parkera bilen  gick upp  till hans  mamma  och syster  :)  . för sova  men  när kl är  4 på morgoen  börjar  värkarna  komma  ;)  . han  ringer in vid  4:10 säger att  vi kommer  in  vart  in skrivna på bb vid  04:45  då sätter  dom  på ctg  på min mage   ser att jag har  värkar  , dom säger att  vi blir kvar   på bb  för jag var öppen 8 cm  redan  tiden gick vi åt . Frulle värkarna  kom och gick sen  när  kl börja  närma sig 10:00  så sa jag det  är jobbigt  så fick jag lustgas  :P . Som alla  vet  blir man lite  rolig av den ha ha ha   men när kl var  10:30 sa jag  nu kommer  hon  :) , men kl han bli 10:38  då kom det ut en liten tös  på magen min  som fick namnet Isabelle mariell sjöblom rabete  hon väde då 2714 g  var  47 cm . Lång  i dag är hon 6 årigig  tjeje med massa  bus och hyss för sig  :)  , så på lördag kommer  det lite  gäster  och firar henne  :)  då blir det kaffe  tårta  massa  bus  för alla  barnen  som kommer  .  Nu är  lugnt här hemma  sambon ligger sover  båda döttrarna sover i sina  sängar  , jag ska göra en liten tårta . Morgon åt henne  :)  sen på fredag ska jag göra  smörgås tårta  en liten  sådan  ;) , hoppas jag lyckas  . Men ska  kolla  med en kompis  som gör  hur hon har  som fylling  :)  , nu får alla  ha en  bra kväll  /  natt  så blir en tidig upp  gång i morgon bitti  för  dottern hade som öskan att . Vi skulle komma  in  med  en macka  och någon dricka  sjunga  för henne  :) , mamma  älskar sina  små hjäran  dom ger mig sån  glädje och värme   :)    även min sambo har en stor plats i mitt  liv eller vårat liv <3 <3  .
hemma  hos mamma ( mormor ) i köket ute på ön  Fejan  utan för  norrtälje gräddö  :)