Mådag efter middag :)

har  plockat  här hemma  bakat  blåbärs grottor  med saffran smak :) , hoppas dm blir bra ska  prova en till kaffet  :P . Så ska jag logga in  på dressmans hemsida  kolla  efter jul klappar  till barnens  pappa ;) , något  ska han väl få  av barnen  tycker jag  .Sen kommer  barnens  farmor äter middag med oss  efter jobbet  , då blir det  lam stek  och potatis gratäng   fint för  att  vara en  måndag s middag  :)  . Jag ska till  sjukan  på fredag  för starta  min iv kur  med pencelin  så jag pigg och frisk  till jul och nyåret  !!! bella ,  blir  glad när hon kommer  hem  för nu kom hennes  bok  från bok klubben   som  mormor har fixat  till henne :) . Så hade telia tagit mot minn mobil  på lagning  se vad dom säger  denna  gång  om den ??  En sak fattar jag inte  hur lyckas alla  dessa bloggare , som  är lite  ( skända  för något  kunna  ha såna . Tävlingrar från limbero kläder  med era ) undrar  jag  ??  Hur  gör  man  för  ha såna tävlingar på sin blogg , nu blir det göra lite extra anings gymnastk för mig hosta spotta upp fula sem bollar ha ha ha .Sen blir det  hämta lilla  bus  på  dagis  :)  hem göra middag  för hela  familjen  med  farmor  ochså , sätta på ugnen  så den  blir  varm  och ställa  in  lamsteken  i  ugnen så lite  sallad   till det  ochsås  :) .Hoppas  det  blir  gott  hitta  ett  recept av Per Moberg  ;) ,  något  testa för er med  mat  torka  vad  ni ska ha till  middag  :P  ha ha ha ha  men nu får ni ha en fin  måndag  det  ska jag ha  ;) 
Tack och hej  
 
Foto: Martin Löf

Lammstek med potatisgratängav Per Morber Per Morbergs lammstek i ugn med rosmarin, timjan och vitlök. Servera med en krämig potatisgratäng. Recept från boken Morberg lagar husmanskost.

Lammstek, potatisgratäng och ett gott rödvin fram på vårkanten när det börjar knoppas gör livet värt att leva. Det gör inget om det är ett dilamm. /Per Morberg

 

   

Ingredienser

LAMMSTEK MED POTATISGRATÄNG

  • 1 kg lammstek
  • 3-5 st vitlöksklyftor, delade
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad
  • 2 msk färsk timjan, hackad
  •   Salt och svartpeppar
  • (ev) 0.5 st citron, pressad
  •   Smör till stekning

POTATISGRATÄNG

  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • 2.5 dl mjölk
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st purjolök
  • 3 st vitlöksklyftor
  •   Salt och svartpeppar
  •   Hackad gräslök till garnering

TILL SERVERING

  •   Haricot verts
  1. Per Morbergs lammstek
    Värm din ugn till 175 grader. 
  2. Gör 5–7 ca 10 cm djupa hål i köttet med ett brynstål. Proppa hålen fulla med vitlök, rosmarin och timjan. Gnid in lammsteken i salt och peppar, örter och eventuellt citron.
  3. Bryn din lammstek i smör och se till att den får färg på alla sidor.
  4. Stick in en köttermometer på det tjockaste stället och lägg lammsteken på ett galler. Ställ in den i ugnen med långpanna under som fångar upp skyn.
  5. Stek tills din termometer visar 62–65 grader, ungerfär 60–80 minuters stektid. Lammsteken får gärna vara rosa inuti. Ös steken några gånger med skyn under stekningen.
  6. Servera lammsteken med potatisgratäng och kokta haricots verts.
  7. Potatisgratäng
    Värm din ugn till 200 grader. 
  8. Skala och skär potatis i ca 3 mm tjocka skivor och koka dem halvmjuka i grädde och mjölk, 5–10 minuter.
  9. Skala och hacka lök, skölj och hacka purjolök. Blanda med potatis, pressa ner vitlök och salta och peppra.
  10. Häll blandningen i en smord ugnsform och grädda din potatisgratäng i 30–40 minuter. Strö över hackad gräslök vid serveringen.
 
 
1 ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥:

skriven

Vad gott med blåbärsgrottor med saffransmak, det var annorlunda. :) Man kan kontakta olika företag och fråga om de vill samarbeta för en tävling, men de flesta företag kräver dock en del läsare.

Svar: Hej Evahle kul att du skrev ett bra svar på min fråga :)
Isabellemariell

Kommentera här: